Mrt

Manisa Valiliğince hazırlanan "Manisa Heryerde Okuyor" Projesi kapsamında okulumuz  öğrencilere kitap dağıtalarak onlarla birlikte kitap okuma etkinliği yapılıyor

Şbt

"Her Dönem Her Dem Okur-Yazar Buluşması"Projesi kapsamında Eğitimci-yazar Mikail Okumuş hocamızı okulmuzda  misafir ettik.
16 Ocak 2020 tarihinde yazarımızın "Allah cc Yazılan Dilekçe" kitabını öğrencilerimize dağıttık. 10 Ocak 2020 tarihinde yazarımızın kitabından hazırladığı 40 soruluk çoktan seçmeli bir yarışma düzenledik.

Yarışmada derece yapan ilk üç öğrencimize bugünkü söyleşide yazarımızın kendi hazırladığı"Namazla Diriliş Oyunu" hediye edildi.

Ayrıca kura ile belirlenen iki öğrencimizi de "Pusulalı Seccade" hediye edildi.
Efendimiz (sav)´in belirttiği Dinimizin direği olan namazı öğretmek yaşamak ve yaşatmak amacıyla yapılan programda emeği geçenlere ve Mikail Okumuş'a teşekkür ederiz

Şbt

16.01.2020 tarihinde Kula  Devlet Hastanesinde yatan hastaları ziyaret ettik. Onların hallerini hatırlarını sorduk. Geçmiş olsun dileklerimizi ileterek onlar için şifa diledik. Öğrencilerimiz harçlıklıklarıyla  ziyaretinde meyvesuyu ikram ettiler.

Ziyaretimiz esnasında bize kolaylık sağlayan başta Zara Devlet hastanesi Müdürü Ali Akarsu  olmak üzere bize refakat eden Kula Devlet Hastanesi başhemşiresi TAyşe Taşdemir 'e ve tüm hastane personeline güler yüzlü yaklaşımları için çok teşekkür ederiz.

Allah tüm hastalarımıza şifa versin.

29.12/2019 tarihinde Okulumuz mezunu Şehit Mehmet Sancar'ın babası Ali Sancar'ı ziyaret ettik.Halini hatrını sorduk.Ziyaret esnasında şehit Mehmet  Sancar'ın  ailesinin evinde Yasin suresi okunarak dua edildi. Ziyarette şehidin babası Ali Sancar  ve annesi Ayşe Sancar'ın şehitiin yaşam öyküsünü, saldırı günü yaşanan olayları ve terörün çirkin yüzünü öğrencilere anlattı.Okulumuza davet edip hediye takdim ettik.Haftada bir ziyaretlerimiz devam ediyor.

Kas

Okulumuz Halit Tokul Anadolu İmam Hatip Lisesi,Kula Müftülüğü, Kula Müftülüğü Gençlik  Koordinatörlüğü ve GSB Gençlik Merkezi ile ortaklaşa olarak  her ay iki defa Cuma günleri   Sabah Namazı Programı düzenleniyoruz.

Sabah namazından önce Kula Müftüsü Kamil KIRKIZ öğrencilerimize  güncel konular hakkında  sohbet ediyor.

Sabah namazını kıldıktan sonra cemaate okulumuz tarafından pişirilen çorba ve çay ikram edililiyor.

ŞİMDİYE KADAR YAPILAN SABAH NAMAZI BULUŞMALARI TARİH VE CAMİLERİ

10 EKİM 2019 CUMA SÜLEYMAN ŞAH CAMİİSİ

14 KASIM 2019 CUMA GİDİŞLER CAMİİSİ

29 KASIM  2019 CUMA TAHTALI CAMİİSİ

Kas

Okulumuz koridorlarına ve uygun mekânlara edebiyat, tarih ve coğrafya sokakları  oluşturuldu.

Ders kazanımlarıyla paralel kültür ve  medeniyetimize ışık tutacak şekilde hazırlanan görsel ağırlıklı panolarımızın  maliyetinin tamamı hayırsever katkısıyla karşılanmıştır.

Tarih sokağında 6 pano,

Coğrafya sokağında 6 pano,

Edebiyat sokağına 12 pano ve "kitap  oku" bölümü oluşturuldu.

Bilim, medeniyet, hikmet, sanat ve spor dünyamızdan önde gelen şahsiyetlerin isimleri sınıflara verildi.

KALİTELİ EĞİTİMİN ADRESİ

OKUL TANITIM AFİŞİMİZ

OKUL TANITIM BROŞÜRÜMÜZ

TARTIŞA TARTIŞA ANLIYORUZ MÜNAZARA ETKİNLİKLERİMİZ

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan Kalite Takip Sistemi "Akademik Gelişim, Kariyer Planlama ve Üniversiteye Hazırlık Alanı" faaliyetleri kapsamında Okulumuz Halit Tokul Anadolu İmam Hatip Lisesinde 16 Nisan Salı  2019 Salı günü Saat 15:00-17:00 saatlerinde İslami İlimler Sınıfında "Öğrencilerin yaş seviyelerine göre bilişsel, duygusal ve sosyal alanlarda ortaya çıkabilecek farklı sorunlar ile ilgili çalışmalar yapılır. Sadece sorun yaşanan alanlarda değil, öğrencilerin güçlü alanlarında da desteklenerek kendileri ile barışık, sorgulayan, ruhen sağlıklı, mutlu, kendi adına karar alabilen bireyler olmalarına yönelik çalışmalar uygulanır. Öğrencileri daha yakından tanımak ve etkili bir şekilde yardımcı olabilmek için test ve envanterler uygulanır." konusunda Eğitim Koçu ve Uzmanı Okan Yılmaz tarafından  tüm öğretmenlerimize seminer verildi.

Mrt

Halit Tokul Anadolu İmam Hatip Lisemiz Koordinesinde ilahiyatçı yazar Ahmet Bulut tarafından "namazla diriliş" adlı konferansı yapıldı.

Kula Belediyesi Kültür Merkezindeki konferans, Hafız Öğrencimiz Resul Aydemir'in Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

İlk defa Kulamıza  gelen İlahiyatçı Yazar Ahmet Bulut, buradaki konuşmasında;
 namazın bir aşk olduğunu ve Allah ile bağlantı kurulacak en güzel ibadet olduğunu söyledi.
Bulut; "neden namaz" sorusunun hep gündemde olduğunu ve hep sorulduğunu belirterek, "Çünkü namaz, imandan sonra Rabbimizin en çok üzerinde durduğu ibadettir. Hz. Peygamberin hayatının ayrılmaz parçasıdır. Namaz hayatın ta kendisidir. Hiçbir şekilde terkine izin verilmemiştir" dedi.

Namaz ile suç arasında ters orantı olduğunun istatistiklerle sabit olduğunu belirten Bulut, "Namaz şükrün bir sebebi ve cennete ulaşmanın en kestirme, en kolay yoludur. Eğitimciler özellikle de anne ve babalar olarak çocuklarımıza namazı sevdirerek ve kılarak örnek olmamız gerekiyor." diye konuştu.
Konferans sonunda yazar Kitaplarını öğrencilerimiz için imzaladı.

Konferansa Kula Memur-Sen  Başkanı Ali Osman Sönmez Okul Aile Birliği Başkanımız İsmail Şentürk Emekli İHL Meslek Dersleri Öğretmeni Mustafa Çetin Hafızlarımızın Hocası Fatih Şentürk Okulumuz İdarecileri , Öğretmenleri davetliler ve çok sayıda velimiz katıldı.