T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MANİSA / KULA - Halit Tokul Anadolu İmam Hatip Lisesi

PARLAMAMIZI SAĞLAYAN YILDIZLARA PROJESİ

Proje hakkında

Projemizi kutup yıldızının oluşmasında ve bulunmasında etkili olan küçük ayı ve büyük ayı takım yıldızlarını temel alarak oluşturmaktayız. Büyük ayı takım yıldızını geçmişteki ülkemizde ve dünyamızda etkili olmuş şahsiyetleri ele almayı planlıyoruz. Küçük takım yıldızında ise günümüzde ilmi ve bilim alanında yaptığı çalışmalarla ülkemize veya dünyamıza katkılar sunmuş milli şahsiyetlerimizi tanıtmayı planlıyoruz. Böylece yön ve yol bulmada yardımcı olan kutup yıldızını öğrencilerin kendileriyle ilişkilendirmesini planlıyoruz. Böylece kendini bulmasını, tarih kültür bilincinin gelişmesini aynı zamanda kendisine ilham olacak kişileri ve olayları bularak kendi yoluna kendisi ışık olsun istiyoruz.

HEDEFLER

Öğrencilerimizin geçmişte kültürümüzde veya dünyamızda etkili olan şahsiyetleri daha iyi tanımalarını hedefliyoruz. Ayrıca günümüzde ilmi alanda ve bilim alanında çalışmalar yürütüp ülkemize ve dünyamıza katkı sağlayan şahsiyetleri tanımalarını hedefliyoruz. Geçmiş kadar şimdi ki zamanımız da önemlidir bu yüzden öğrencilerin sadece tarih bilinci oluşturulması hedeflenmemekte aynı zamanda yaşadığı zaman dilimine karşı da daha duyarlı olmasını hedeflenmekteyiz. Yapılan etkinliklerle beraber öğrencilerin kendileri ifade etmekte gelişmelerini hedeflemekteyiz. Yurt dışı ortak bulmamız halinde başka ülkeler de etkili olan şahsiyetleri öğrenmek öğrencilerimiz açısında dünyalarını ve bakış açılarını genişletmeyi hedeflemekteyiz.

ÇALIŞMA SÜRECI

Projemizde ortaklarımız ile planladığımız etkinlikleri işbölümü halinde yapmayı istiyoruz. Herkesin sorumluluğu ölçüsünde proje etkinliklerini yapmasını planlıyoruz. Online olarak iletişim kurmayı planlıyoruz. Projemizin onaylanması halinde şubatta başlayarak mayıs ayında bitirmeyi planlıyoruz. Toplamda 4 ay sürecek şekilde planlanmakta. Her ay bir etkinlik olacak şekilde planlama yapılacaktır. Projemize katılan okul sayısı kadar öğrenci grupları oluşturmayı planlamaktayız. Çevrimiçi olarak öğrenci grupların etkileşim kurması planlanmaktadır.

BEKLENEN SONUÇLAR

Yapılan etkinliklerle öğrencilerimizin yeni bilgiler edinmesini ön görüyoruz.

 

12-02-2021

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.02.2021 - Güncelleme: 12.02.2021 23:38 - Görüntülenme: 1170
Kaynak: https://live.etwinning.net/projects/project/266582
  Beğen | 8  kişi beğendi